Foredrag om Carlsbergs banebrydende forskning i Skørping

dato

Oplev en aften med videnskabelige indsigter fra Carlsberg Laboratorium, når lederen Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund deler deres viden om ølproduktion og klimatolerante planter. Foredraget finder sted den 19. november 2024 kl. 19:00 i Rebildcentret.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til naturvidenskaben. Under foredraget vil deltagerne få indblik i laboratoriets betydningsfulde opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen, samt den klik-kemi, der gav Morten Meldal en Nobelpris i 2022.

Fra øl til klimatolerante planter

Foredraget dykker ned i den forskning, der ligger til grund for det gode øl. Birgitte Skadhauge og Erik Lund vil blandt andet fortælle om forædling af byg og humle, samt hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Der vil også være fokus på udvikling af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.

Udover ølproduktion vil der også blive præsenteret banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at forbedre planter, så de kan tilpasse sig skiftende klimaforhold. Foredraget vil også omhandle fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indblik i fortidens klima.

Smagsprøver og streaming

Deltagerne vil få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, som præsenteres under foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

For yderligere information, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side. Du kan også følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for at modtage bonusmateriale og information om kommende foredrag.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut