Find mening med livet: Foredrag i Rebildcentret

dato

Oplev et spændende foredrag om, hvordan ny hjerneforskning viser, at natur, sociale relationer, musik og mad kan føre til en cyklus af begær og nydelse, der forbedrer livskvaliteten. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.

Hvordan finder vi mening med livet? Det spørgsmål vil blive belyst i et fascinerende foredrag, der præsenterer de nyeste forskningsresultater inden for hjerneforskning. Forskningen viser, at elementer som natur, musik og mad kan skabe en cyklus af begær og nydelse, der kan forbedre vores livskvalitet.

Musik og sociale relationers betydning

På tværs af kulturer giver musik og dans ikke kun glæde, men styrker også sociale relationer. Foredraget vil give indsigt i, hvordan musik, meditation og endda psykedeliske stoffer påvirker hjernen og kan føre til meningsfylde og forventningsglæde.

Forudsigelser og livets mening

Vores forventninger og forudsigelser spiller en væsentlig rolle i at give mening med livet. Disse flygtige øjeblikke af nydelse kan på længere sigt fylde vores tilværelse med meningsfuldhed, retning og formål.

Tværfaglig hjerneforskning

Foredraget vil også dække, hvordan computermodellering af hjerneskanninger afdækker betydningen af nydelser som natur, mad og musik for vores livskvalitet. Hvordan kan denne forskning forbedre vores liv? Dette og meget mere vil blive udforsket.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 25. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Entré: Fri entré
Arrangør: Rebildcentrets Kultur & Kunstfond
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet og støttet af Carlsbergfondet. For at modtage bonusmateriale og opdateringer om kommende foredrag, følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut