FællesskabsGuide, som brænder for at hjælpe flere ud af ensomheden og ind i de lokale frivillige fællesskaber!

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du erfaring med at arbejde med mennesker med psykiske eller sociale udfordringer? Kan du samarbejde med de fleste, og kan du bygge bro mellem borgere, civilsamfund, kommune og erhvervsliv og hjælpe nye samarbejder i gang? Har du kendskab til eller måske endda erfaring med at samarbejde med frivillige foreninger? Så er det netop dig, vi leder efter til stillingen som FællesskabsGuide.

Som FællesskabsGuide i Frivilligcenter Rebild bliver din største opgave at hjælpe flere børn, unge, voksne og ældre i Rebild kommune ud af ensomhed og ind i de frivillige fællesskaber. Det kan blandt andet ske ved at hjælpe dem ind i eksisterende frivillige fællesskaber, ved at etablere nye frivillige fællesskaber eller understøttende indsatser i tæt samarbejde med kolleger, foreninger og andre aktører.

I jobbet kommer du blandt andet til at være med i projekt ’Fællesskaber(e) – sammen om nye veje’, som er et nyt partnerskabsprojekt finansieret af Velux Fonden. Her skal vi på tværs af civilsamfund, kommune og erhvervsliv udvikle og afprøve nye metoder til, hvordan vi sammen kan hjælpe flere unge ud af ensomhed og ind i fællesskaberne. Målgruppen for projektet er unge i alderen 13-30 år, som oplever ensomhed eller er i risiko herfor, og som ikke er en del af et frivilligt fællesskab eller er i risiko for at falde fra. De har psykiske og/eller social udfordringer, og de voksne i målgruppen står ofte udenfor det ordinære arbejdsmarked.

I Frivilligcenter Rebild har vi desuden god erfaring med at hjælpe sårbare voksne og ældre ud i fællesskaber. Dette vil også fortsat være et fokus og en opgave, du som FællesskabsGuide kommer til at varetage.

 

Arbejdsopgaverne

Dine primære arbejdsopgaver som FællesskabsGuide bliver at:

  • Afholde afklarende og motiverende samtaler med borgere med særlige behov, som gerne vil være frivillig og/eller del af et frivilligt fællesskab.
  • Indgå i dialog med foreningslivet med henblik på at finde de gode match mellem borgere og foreninger.
  • Understøtte borgerne i at komme i gang og blive fastholdt i de frivillige fællesskaber, der matcher deres behov, interesser og kompetencer bedst. Denne opgave spænder lige fra afklarende samtaler, hjemmebesøg, telefonisk kontakt til at følge med ud i fællesskabet de første gange, hjælpe med at etablere kontakt til foreninger, samt at sikre, at borgeren får en god opstart og fastholdes.
  • Understøtte foreningerne i at engagere og fastholde børn, unge, voksne og ældre med særlige behov. Det er vigtigt, at du kan tage ansvar for at understøtte både borgere og de frivillige foreninger i det daglige.
  • Tage del i udvikling og drift af nye understøttende aktiviteter og tiltag for såvel borger som foreninger (f.eks. nye følgeordninger, gruppeforløb eller helt nye frivillige opgaver og fællesskaber).
  • Bygge bro mellem borger, civilsamfund, kommune og erhvervsliv m.fl. og hjælpe nye samarbejder i gang.
  • Deltage i udviklingsworkshops, seminarer, arbejdsgrupper og netværksarrangementer.

 

Hvem er du?

Din specifikke uddannelse er ikke afgørende, men vi forestiller os, at du har en socialfaglig baggrund (f.eks. socialrådgiver, pædagog eller lign). Det vigtigste er, at du brænder for at gøre en forskel for personer, der har brug for ekstra hjælp til at komme i gang i et fællesskab.

Derudover ønsker vi os en FællesskabsGuide, som:

  • Er åben, imødekommende og naturligt inkluderende i mødet med nye mennesker.
  • Er tillidsvækkende, ansvarsfuld, har stærke netværkskompetencer og kan opbygge relationer til alle typer mennesker både børn, unge, voksne, ældre, frivillige og ansatte.
  • Har erfaring med at arbejde med børn, unge, voksne og/eller ældre, som oplever ensomhed eller er i risiko herfor, og som har psykiske og/eller sociale udfordringer.
  • Har et godt kendskab til foreningslivet og frivilligheden – og rigtig gerne erfaring med den frivillige verden.
  • Har erfaring med at afholde afklarende og motiverende samtaler, hvormed borgernes ressourcer, interesser og eventuelle nødvendige hensyn afdækkes samt blik for på baggrund heraf at igangsætte de rette indsatser i tæt samspil med borgeren og eventuelt borgers netværk.
  • Er initiativrig og selvkørende med mod på at være med til at udvikle og afprøve nye metoder og indsatser.

Kørekort B og villighed til at bruge egen bil i jobbet er et krav, da en stor del af opgaven vil foregå rundt omkring i kommunen, hjemme ved borgere eller ude hos foreningerne.

 

Hvem er vi?

Frivilligcenter Rebild er en paraplyorganisation for de frivillige foreninger og grupper i Rebild Kommune, som er sat i verden for at støtte, synliggøre og udvikle frivilligheden i hele Rebild Kommune. Vi arbejder for at gøre det så nemt som muligt at være frivillig eller blive en del af et frivilligt fællesskab i Rebild Kommune.  

Vi er et foreningsdrevet center, som drives af et sekretariat bestående af tre ansatte og en aktiv bestyrelse bestående af repræsentanter fra det lokale foreningsliv. Herudover har vi løbende praktikanter.

I Frivilligcenter Rebild er ambitionerne høje og opgaverne mange. To dage er sjældent ens, og der er ikke langt fra idé til handling. Her er højt til loftet og plads til at udvikle sig. Vi har en uformel omgangstone og lægger vægt på, at her er rart at være og at stemningen er god, så alle får det fornødne afsæt for at yde deres bedste.

 

Hvad tilbyder vi?

  • Et job fuld af spændende udfordringer med mange forskellige typer af opgaver, og mulighed for selv at bidrage til at forme løsningerne
  • Muligheden for at gøre en forskel for mennesker, som har brug for ekstra hjælp.
  • En arbejdsplads med rig mulighed for at udvikle og igangsætte nye ideer.
  • Et lokalsamfund med et sprudlende foreningsliv og et utal af engagerede ildsjæle.
  • God mulighed for sparring med din leder, kollegaer og samarbejdspartnere i foreningslivet, kommunen og andre aktører.
  • Et arbejdsmiljø, hvor vi tager hånd om hinanden, og hvor der er plads til sjov.

 

Løn og ansættelsesforhold

Arbejdstiden er i udgangspunktet 37 timer pr. uge. Du må forvente mødeaktivitet udenfor normal arbejdstid på aftener og i weekender.

Der er tale om en tidsbegrænset stilling, som forløber til og med den 31. oktober 2026 med eventuel mulighed for forlængelse.

Stillingen ønskes besat senest 1. oktober 2023

Før ansættelse skal der fremvises straffe- og børneattest.

 

Yderligere oplysninger

Ansøgningsfrist d. 13. august.

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler mandag den 21. august.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte:

Christina Dige Rejkjær, Centerleder Frivilligcenter Rebild - telefon 30 10 57 29.

Frivilligcenter Rebild holder ferielukket i juli og er tilbage igen mandag den 31. juli.

Du kan også læse mere om Frivilligcenter Rebild for på vores hjemmeside: www.frivillligcenterrebild.dk, på vores facebookside eller på instagram.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Rebild Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

FrivilligCenter Rebild, Østre Alle, 9530 Støvring

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Via e-mail: kontakt@frivilligcenterrebild.dk

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5861714

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet