Tour De Flere Cykelstier - 1. Etape, Skørping-Hellum

Som samfund cykler vi mindre og mindre - Søndag d. 26. maj 2024 sætter Cykelsagen Skørping sammen med bl.a. Cyklistforbundet Aalborg Afd. spot på langtidssyltede cykelsti-projekter i Rebild Kommune´s landdistrikter med en lille event, hvor der bl.a. cykles i flok fra Skørping til Hellum (foto: Jens Christensen)
dato

Kære Medborgere & Byrådsmedlemmer!

Vi ønsker at komme i dialog med jer, for vores kommune trænger sådan til flere cykelstier!

Det drejer sig i høj grad om at sørge for bedre sikkerhed og tryghed for de bløde trafikanter i alle aldre til og fra daginstitution/skole m.m., at få flere til at benytte cykel, at tage vigtige skridt i den grønne omstilling og at skabe bedre betingelser for hverdagscyklister og turister.

- Ja, de gode grunde står i kø!

Folketinget har besluttet at den danske cyklisme skal styrkes, fremmes og øges, derfor bør cyklen betragtes som ligeværdig med bilen, hvorfor der også er brug for en mere veludviklet cykelinfrastruktur på mange strækninger i vores kommune.

Det gælder bl.a. mellem Skørping-Hellum, Rebild-Gravlev, Skørping-Støvring m.fl., som for mindst 10 år siden er blevet lovet cykelstier.

Derfor er vi flere organisationer, der er gået sammen om denne kampagne:

Cyklistforbundet Aalborg Afd., Borgerforeningen i Hellum, Bedsteforældrenes KlimaAktion, Cykelsagen Skørping - Kampen For De Bløde Trafikanter (og der er plads til flere organisationer) i fællesskab i håb om for alvor at sætte cykelsagen på den politiske dagsorden i Rebild Kommune og i landdistrikter generelt.

Vi vil derfor gerne invitere medborgere og byrådet med på en rute, hvor cyklen gennem mange år har haft trange kår og I herved selv erfarer færdselsforholdene for cyklister.

Første etape går fra:

Skørping til Hellum søndag d. 26. maj 2024 kl. 14:00-15:30. Mødested/Start: Foran Kinorevuen i Skørping.

Dagens Plan: 

Vi cykler i samlet trop til Hellum´s fællesområde (ca. 5 km), hvor vi får en lille tale eller to samt en god dialog om Rebild Kommunes potentiale som meget mere inkluderende cykelvenlig. Mike White, formand for Cyklistforbundet Aalborg Afd., har lovet at holde et lille oplæg og dertil får vi muligvis en lille tale af byrådsmedlem Flemming Larsen (Enhedslisten).

Arrangørerne sørger for kaffe, thé og en lille spiselig ting.

Deltagerne skal selv sørge for at jernhesten er i gear til hjemturen.

Arrangørgruppen sørger for refleksveste til i hvert fald de ti første deltagere, måske flere, således at der bliver noget markant synlighed i cykel-flokken når vi cykler afsted ad landevejen uden cykelsti.

Vel mødt!

Cykel-venlige hilsener

Cyklistforbundet Aalborg Afd. * Bedsteforældrenes KlimaAktion * Cykelsagen Skørping * Borgerforeningen i Hellum

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.