'Ny' skoleleder på Gregers Krabbe

Gregers Krabbe friskole og naturbørnehave- og vuggestue i Aarestrup fik i slutningen af 2023 ny leder. Valget faldt på Morten Kjeldgaard Thygesen fra Aalborg, der afløser tidligere skoleleder Lars Overgaard.
dato

1. december 2023 havde Morten Kjeldgaard Thygesen første dag som ny skoleleder på Gregers Krabbe. Morten er 47 år, og kommer fra en stilling som Viceskoleleder på Farsø skole.

Gregers Krabbe friskole og naturbørnehave- og vuggestue i Aarestrup fik i slutningen af 2023 ny leder. Valget faldt på Morten Kjeldgaard Thygesen fra Aalborg, der afløser tidligere skoleleder Lars Overgaard.

“Med Morten får vi en erfaren leder, der med sin baggrund fra forskellige uddannelsesinstitutioner kommer til at bidrage til Gregers Krabbes fortsatte udvikling. Vi har en vision om at skabe en tryg hverdag, hvor alle trives og har lyst til at lære. Med den trygge hverdag lægger vi blandt andet vægt på overgangene fra henholdsvis vuggestue til børnehave, og fra børnehave til skole. De rammer kommer Morten til at fokusere på at videreudvikle sammen med vores pædagogiske afdelingsleder, Majken Eline Rafn. Vi glæder os til samarbejdet med Morten, som allerede har taget hul på hverdagen på Gregers Krabbe” - fortæller bestyrelsesformand, Cæcilie Haarup Fredsgaard.

For Morten har det været en god oplevelse at træde ind i den frie skoleverden:

”At stemple ind i den frie skoles verden har for mig været enormt positivt. Her er man som forældre, elever, børn, personale og bestyrelse tæt på hinanden i det daglige, og det fællesskab kan udnyttes til at få skabt de mest optimale rammer for en ordentlig kultur, et sundt miljø og et trygt børnefællesskab” – fortæller Morten Kjeldgaard Thygesen.

Den mindre enhed betyder også, at han i fællesskab med personalet i skoledelen allerede har kunnet beslutte at arbejde på en ny struktur.

”En struktur der betyder, at vi vil forsøge i et helt skoleår, at eleverne har det samme fag hele dagen og den samme lærer. Med færre skift i løbet af skoledagen for vores elever vil de forventeligt opleve mere ro, større nærvær fra lærerne, mere bevægelse i undervisningen, færre ændringer i skemaet og en mere varieret undervisning” – fortæller Morten, der mener at en stor ændring kun kan lade sig gøre, fordi der er dedikerede lærere og personale, som er vant til at ændre rammerne, finde løsninger og har en kultur hvor de tør udfordre sig selv.

”Jeg glæder mig i den grad over at være med til at videreudvikle de nuværende rammer i både friskolen, naturbørnehaven, naturvuggestuen og SFO, så vi sammen kan skabe et Gregers Krabbe der understøtter fællesskabet og det gode og trygge børneliv” – afslutter han.

Kilde: Cæcilie Haarup Fredsgaard
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.