Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Skørping - mandag den 7. juni

Profilbillede
dato

Skørping er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdselskontrol: Fokus på fart


Den operative færdselsafdeling ved Nordjyllands Politi holdt i denne weekend, d. 4. – 6. juni 2021, et ekstra vågent øje med de nordjyske trafikanter – der var nemlig særlig fokus på hastighed på flere udvalgte vejstrækninger. Det blev også til en færdselskontrol på stranden om lørdagen.
Læs mere på politi.dk

 

Hjørring, Brovst, Skørping & Aalborg – bilister sigtet for påvirket kørsel


Henover weekenden sigtede Nordjyllands Politi flere bilister for påvirket kørsel.

 

Fredag

Fredag den 4. juni om aftenen standsede politiet en bilist til kontrol på Mads Clausens Vej i Hjørring, hvor betjentene henvendte sig til føreren af bilen – en 45-årig mand. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren i at deltage i en narkometertest. En test, der gav udslag for, at føreren tilsyneladende havde indtaget amfetamin.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

Senere samme dag standsede politiet en bilist til kontrol på Skagensvej i Hjørring. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man ligeledes denne bilist – en 24-årig mand – i at deltage i en narkometertest. Testen gav udslag for, at bilisten tilsyneladende var påvirket af kokain under kørslen.

 

Politiet sigtede og anholdt derfor den 24-årige bilist for narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget med henblik på at agere bevismateriale i sagen.

 

Lørdag

Lørdag den 5. juni om aftenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bilist netop var kørt galt på Sandmosevej i Brovst. Anmelder fortalte, at en bil var væltet om på taget, og at føreren af bilen kort efter løb fra stedet.

En beredskabspatrulje samt en ambulance rykkede derfor ud til stedet, da der muligvis var personskade i forbindelse med uheldet. Ved patruljens ankomst gav man sig til at lede efter føreren af bilen i området, da han havde forladt sit køretøj. Man fandt ham kort efter, hvor man kunne konstatere, at føreren kun havde modtaget mindre skræmmer i forbindelse med uheldet. En ambulance og lægehelikopter ankom ligeledes til stedet for at tilse manden. Lægerne fandt ligeledes udelukkende overfladiske skræmmer, hvorfor manden ikke ville indlægges.

Derudover fattede betjentene mistanke til, at bilisten var påvirket af spiritus og narkotika, da han virkede til at være betydeligt beruset. Politiet sigtede og anholdt derved bilisten for spiritus- og narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

Senere samme dag – kort inden midnatstid – standsede politiet en bilist til kontrol på Egholm Færgevej i Aalborg. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren af bilen – en 19-årig mand – i at deltage i en narkometertest. Og ganske rigtigt. Testen gav udslag for, at føreren af bilen tilsyneladende var påvirket af kokain under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Søndag

Søndag den 6. juni tidligt om morgenen standsede politiet ligeledes en bilist til kontrol på Himmerlandsvej i Skørping, hvor man instruerede vedkommende i at deltage i en narkometertest grundet mistanke til påvirket kørsel. Testen gav udslag. Føreren af bilen – en 22-årig mand – havde tilsyneladende indtaget narkotika.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 22-årige bilist for narkopåvirket kørsel, hvorefter man hjalp ham ind på bagsædet af patruljevognen. Som bevismateriale i sagen udtog man senere en blodprøve.

Senere samme dag – ved 20-tiden – modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en tydeligt beruset person netop havde sat sig ind bag rattet i en varevogn, som nu kørte fra stedet, hvor anmelder befandt sig. Politiet rykkede derfor omgående ud mod stedet, da den påvirkede bilist var til fare for sig selv og sine medtrafikanter. Anmelder kørte samtidig bag ved varevognen og fortalte politiet, hvor den var på vej hen. Varevognen holdt kort tid senere ind til siden og parkerede, hvilket anmelder også gjorde.


Kort tid efter ankom betjentene til stedet, hvor man traf føreren af bilen – en 53-årig mand – og hans medpassager, som var ejer af bilen.

 

Vedkommende nægtede dog at have ført køretøjet, hvorefter politiet instruerede ham i at deltage i en alkometertest. En test, der gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan en grad, at hans promille var klart over 2,0. Normalvis tager man en opfølgende alkometertest 10 minutter senere for at være sikker på, at testens resultat er korrekt, men det var ikke muligt i dette tilfælde, da bilisten nægtede at deltage i den opfølgende test. 

Det viste sig desuden, at føreren af bilen havde 2,45 gram amfetamin på sig, og at han ikke havde gældende førerret til personbil. Og da der var tale om spiritus-relateret vanvidskørsel (da promillen var over 2,0), oplyste politiet ejeren af bilen om, at hans køretøj ville blive beslaglagt med henblik på konfiskation. Derudover overtrådte ejeren af bilen oplysningspligten, da han havde ladet en anden tage styringen af sit køretøj velvidende, at han var beruset.

 

Politiet sigtede og anholdt kort sagt føreren af bilen for følgende:

 • Spirituskørsel
 • Narkopåvirket kørsel
 • Besiddelse af ulovlig narkotika
 • Kørsel uden førreret

Mens ejeren af bilen blev sigtet for følgende:

 • Brud på oplysningspligten

Varevognen blev senere beslaglagt med henblik for konfiskation.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg Øst – borger så spiritusbilist bakke ind i hans bil


På Rørdalsvej i Aalborg Øst fandt et færdselsuheld sted lørdag den 5. juni om eftermiddagen.

Part 1 – fører af en personbil – kørte her ind på en parkeringsplads. Part 2 – ejer af en personbil, der holdt parkeret på pladsen – befandt sig i området og lagde derfor hurtigt mærke til, at part 1 kørte noget usikkert, da han slingrede, kørte meget tæt på en del personbiler og bakkede frem og tilbage. 

Og kort tid efter bakkede part 1 direkte ind i personbilen, der tilhører part 2.

Et vidne på stedet så ligeledes uheldet finde sted. Vedkommende så, at part 1 påkørte personbilen, hvorefter part 1 satte i gear og begyndte at køre fra stedet. Man ringede samtidig til politiet, som nu rykkede ud til stedet, da part 1 var i færd med at køre afsted uden at udveksle generalia med forurettede. Det lykkedes dog part 2 at løbe efter part 1, som man fik stoppet inden patruljens ankomst.

To betjente fra Nordjyllands Politi fik nu kontakt til part 1 – en ældre herre, som så ud til at være kraftigt beruset. Han talte snøvlet og lugtede stærkt af alkohol ud af munden. En alkometertest understregede deres mistanke – den ældre herre havde tilsyneladende indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor den ældre herre for spirituskørsel samt for at have forsøgt at forlade stedet uden at udveksle generalia med forurettede. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Sådan kan du hjælpe du os med at stoppe spritkørsel

 1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
 2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
 3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Nordjylland – musik til ulempe dæmpet flere steder


Henover weekenden var Nordjyllands Politi ude og dæmpe musik, der var til ulempe for nabolag, flere steder i Nordjylland. I nogle tilfælde lykkedes det at have en fornuftig dialog med vedkommende, der lyttede til høj musik, hvorefter der blev skruet ned for musikken. Ved andre tilfælde var musikken allerede slukket ved patruljens ankomst.

Patruljerende betjente kørte blandt andet forbi følgende steder for dæmpe alt for høj musik:

 

Natten til lørdag

 • Anlægsvej i Jerslev J ved 22-tiden
 • Nibevej i Farsø ved 22-tiden
 • Christiansgade i Hjørring ved midnatstid
 • Parkvej i Brønderslev ved 01-tiden
 • Beddingen i Aalborg ved 01-tiden
 • Søparken i Aabybro ved 01-tiden
 • Tove Ditlevsens i Aalborg ved 01-tiden
 • Gildsigvej i Nørresundby ved 03-tiden

 

Natten til søndag

 • Østerågade i Aalborg ved 22-tiden
 • Egholmsgade i Aalborg ved 23-tiden
 • Godsbanen i Aalborg ved midnatstid
 • Østre Havnegade i Aalborg ved midnatstid
 • Jomfru Ane Parken i Aalborg ved midnatstid
 • Toldstrupsgade i Aalborg ved midnatstid
 • Gislumvej i Aars ved 01-tiden
 • Karolinesvej i Hjørring ved 02-tiden
 • Vestergade i Bælum ved 02-tiden

 

Natten til mandag

 • Hasserisgade i Aalborg ved midnatstid

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester med vennerne. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene? 

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer. Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Aalborg Kommune – ukrudtsbrænder satte ild til garage


Lørdag den 5. juni var en borger i Aalborg Kommune ude i sin have med en ukrudtsbrænder, som han brugte på et fliseareal, hvorefter han hældte en spand vand ud over fliserne. Han gik derefter indenfor.

Men desværre var græsset formodentlig ikke helt slukket, da vinden fik pustet gløderne op til små flammer, der spredte sig til en garage på bopælen – hvoefter man ringede 112.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet for at håndtere branden, som det lykkedes at slukke. Heldigvis kunne man konstatere, at ingen personer led skade i forbindelse med branden – dog led garagen materielle skader.

Grundet brud på beredskabsloven blev ejeren af ukrudtsbrænderen sigtet for dette. Adspurgt erkendte vedkommende overtrædelsen. 

 

Vær forsigtig med ukrudtsbrænderen!

Ukrudtsbrænderen er et praktisk redskab til at fjerne ukrudt på havegangen eller mellem fliserne på terrassen. Men en ukrudtsbrænder er grundlæggende en stor lighter og skal derfor anvendes korrekt.
Læs mere på brs.dk

 

Egense – indbrud på landejendom


Mellem tirsdag den 25. maj kl. 00:00 og lørdag den 5. juni kl. 00:00 fandt et indbrud sted på Kystvej i Egense. En ukendt gerningsmand brød her ind på en landejendom ved at bryde hoveddøren op – formodentlig med et koben eller en ligekærvet skruetrækker – hvorefter man bevægede sig indenfor i huset. Der er dog på nuværende tidspunkt endnu ikke meldt noget stjålet i forbindelse med indbruddet.

 

Har du set mistænkelig færden på Kystvej i Egense? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Moseby – indbrud i lade


Et indbrud fandt sted i et sommerhus på Rødhusvej i Moseby mellem søndag den 4. april kl. 10:00 og søndag den 6. juni kl. 08:10. En ukendt gerningsmand skar her hængelåsen af til en ladebygninge, hvorefter man blandt andet stjal en gul motorsav. Mærke: Partner.

 

Har du set mistænkelig færden på Rødhusvej i Moseby? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi