Lokal tegner udkommer med bog i særlig japansk trykkestil

Signe Dagmar Herlevsen med sin tegneserie
dato

Forfatter og illustrator Signe Dagmar Herlevsen oprindelig fra Skørping har netop fået sit afgangsprojekt fra Animationsskolen i Viborg udgivet på forlaget Æther.

”Inge” er titlen på hendes tegneserie i bogform, som er trykt med en særlig japansk opfindelse kaldet en risograf. Risografen trykker en farve ad gangen med sojabaseret blæk, og den blev oprindeligt skabt som en løsning på manglende råmaterialer i efterkrigstidens Japan.

Signe Dagmar Herlevsen var både tiltrukket af blækkets unikke levende farver, som ikke kan skabes med en moderne laserprinter, og af de begrænsninger og kunstneriske benspænd, som følger med den ældre trykkeform. Det passede godt til hendes ønske om at skabe et organisk værk med fokus på fortællingen, hvor små uperfektheder ikke er et problem, men en del af oplevelsen.

I tegneserien følger man blomsten Inge i en magisk verden befolket af gangster-nisser, svampetrippende enhjørninge og et filosoferende sumpvæsen.

Historien henvender sig både til voksne og store børn, og er en sjov og rørende fortælling om venskaber og om altings forgængelighed i livets store cyklus.

Naturen og årstidernes skiften har en markant plads i historien, som det rolige, smukke bagtæppe, der står i skarp kontrast til de magiske væsners konflikter og rappe replikker. Inge må lære at sætte grænser og at acceptere både andres og egen fejlbarlighed, imens alting uundgåeligt vender tilbage til naturens evige kredsløb.

Signe Dagmar Herlevsen har bl.a. tegnet for Weekendavisen, illustreret undervisningsmateriale og skrevet tegneserier. Inge er hendes første udgivelse trykt med Risograf.


Kilde: Æther
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.